Viikonloppu on vietetty kotiseutumatkailun tiimoilla. Torstaina starttiin ja ajettiin Kuusankosken kautta Lahteen. Kuusankoskella kävimme Romeon kanssa suorittamassa pelastuskoirien tottelevaisuuden ja ketteryyden. Ohessa tulokset koottuine selityksineen. Arvosteluasteikko riittämätön, puutteellinen, tyydyttävä, hyvä, erittäin hyvä, erinomainen.

Tottis

Kokonaisuutena tottis ihan kivasti pientä ääntelyä siellä sun täällä, mutta ei mitään suurempaa. Ongelmana lähinnä että koira luuli koko ajan että on menossa eteenmenoon. Tästä seurasi poikittamista seuraamiseen. Kiitos Satu vinkeistä tuohon, kokeillaan ja katsotaan miten menee!

Vapaana seuraaminen EH: (hieman löysä kulmissa ja muutenkin ei niin tiivis kuin voisi olla, henkilöryhmässä ei välittänyt toisesta koirasta mitään)

Liikkeestä istuminen EH: (ennakoi eteenmenoa, muuten itse liike OK)

Liikkeestä maahanmeno E (seuraaminen olisi voinut olla tiiviimpi, liike OK)

Liikkeestä seisominen H (ennakoi eteenmenoa, otti muutaman askeleen pysähtymisen jälkeen)

Ryömiminen T: (satoi vettä ja maa oli märkä, joten hienohelma ei laskenut takapäätä maahan kunnolla etupää ok)

Tasamaa nouto H (jostain syystä ei saanut kunnon otetta esineestä (puunuija) vaan korjasi kolmesti otetta ennen kuin toi, lähtöhaukku, muuten ok)

Eteenlähetys H ( lähetys ketteryystelineiden suuntaan, eteni hyvin ja suoraan mutta vasta toisella käskyllä maahan koska kävi tarkistamassa pituushyppytelineen..)

Paikalla olo P (koira oli kierroksilla kun jätin sen, kuulin kävellessäni pientä piippaamista ja kääntyessäni koiraan päin oli se noussut seisomaan. Annoin toisen maahankäskyn, jonka jälkeen koira makasikin koko ajan ihan rauhallisena, myös sen kun siirryin mukaan henkilöryhmään. Mutta toinen käsky siis tiputti arvosana puutteelliseen. Muuten liike ok)

Loppuarvosana H, hyväksytty

 

Ketteryys

Tiesin jo ennakolta että tämä tulee olemaan pieni show ;) Koira osaa kyllä kaikki telineet vahvasti ja varmasti, mutta sillä on mielikuva agilitystä... Eli vauhtia ja ääntä... Koira pysyi kuitenkin käsissä vaikka joka teline suoritettiinkin lähtöhakukuilla ja siirtymisissä oli "pientä" kitinää ja ylikierroksilla käymistä..

Liikkuva tynnyrisilta H (lähtöhaukku, käskystä vähän hidastellen telineelle maahan, lopputeline ok)

Keinu P (lähtöhaukku, ei pysähtynyt keinun päähän, poistuessaan telineeltä koira muisti että olisi pitänyt pysähtyä, yritti hypätä takaisin telineelle mutta keinu olikin jo ylhäällä.. oma mokani olisi pitänyt vaan antaa käsky pysähtyä.)

Tikapuut vaakatasossa E (lähtöhaukku, muuten varma suoritus nostetamalla alas telineeltä)

Pituushyppy EH (lähtöhaukku, seisomaan jäämiskäskystä mielenilmaisu haukku, muuten ok)

Putki EH( lähtöhaukku, maahan käskystä mielenilmaisu haukku, muuten ok)

Epämielyttävällä materiaalilla kulkeminen  E (seuraaminen olisi voinut olla tiivimpi, istui kuitenkin hyvin)

Kauko- ohjaus (pöydät) H (hyvät siirtymät ja pysähdykset telineillä, haukkui kuitenkin jokaisella siirrolla, minulla jäi käsimerkit päälle)

Koiran kantaminen E (kannoin itse pöydälle vieras henkilö pöydältä pois, liike OK)

Loppuarvosana H hyväksytty.

Koko suoritus on videolla, jos talouden tekniikan ihmelapsi saa sen aikanaan esitettävään muotoon palataan asiaan.

Loppu viikonloppu vietettiin Petäjävedellä mökilla järvenrannalla. Papu kävi Jannen kanssa veneilemässä ja kokeili myös uimista. Joitakin kuvia ohessa.

701999.jpg

701995.jpg

702004.jpg