Kävimme Romeon kanssa vaihteeksi Tampereella rauniokokeessa. Matka oli onnistunut sillä lopputuloksena B-koe hyväksytty. Nyt Romeolla on taas viranomaistaso päivitetty.

Matkasimme aamulla klo 9.00 alkaavaan kokeeseen. Koska tottelevaisuus ja ketteryys oli meillä jo tehtynä ei meillä ollut aamulla muuta ohjelmassa kuin luoksepäästävyys, tunnistusmerkinnän tarkastus ja vuoronumeron arvonta. Minä tietenkin onnistuin arvonnassa jälleen kerran nostamaan päivän viimeisen numeron... Se tarkoitti käytännössä sitä että jouduimme odottamaan läheisellä huoltoasemalla vuoroamme iltapäivään asti. n. klo 14 pääsimme vasta sitten radalle.

Ei odottamisessa sinänsään mitään vikaa toki siinä ehtii maksimoida jännityksen huippuunsa, mutta enemmän minua harmitti se että koska olimme viimeisenä koirakkona en nähnyt kenenkään muun suorituksia. Odottaminen sinällään sujui mukavassa seurassa hyvin. Kiitoksia hyvästä seurasta kisakumppaneille!

Tuomarina oli Sirpa Pellikka. Etsintä alueena oli koko Tampereen radan alue ja kielletty alue oli keskellä takana, merkattu nauhalla. Häiriönä oli häriöhenkilöitä, jatkuvasti jauhava betonimylly sekä muutamia savuja. Lisäksi ammuttiin 9mm aseella sekä etsinnän että ilmaisun aikana.

Arvostelu seuraavasti:

Ohjaajan käyttäytyminen E

Ohjaajan taktinen toiminta EH

Koiran selviytyminen ongelmatekijöistä E

Koiran ohjattavuus EH

Koiran ja ohjaajan yhteistyö E

Ilmaisut 1.E, 2.E 3.T, 4.E

3. ilmaisu oli tosiaankin huono, kyseessä oli tampereen radan vasemmassa reunassa oleva betonielementtiröykkiö jonka keskellä on vaikea piilo. Sieltä haju tulee heikosti ja koiran on tarkennettava piilo huolellisesti. Romeokin joutu kiipeämään ensin koko röykkiön päälle ennen kuin se aloitti ilmaisun, ja sitten se vaihtoi vielä ilmaisun aikan paikkaa pariin kertaan jotta se olisi päässyt paremmin hajuun kiinni. paikan vaihtojen takia ilmaisuun tuli siis pätkiä.

Kokonaisarvosana siis hyväksytty, erittäin hyvä.

Samassa kokeessa olivat suorittamassa A-koetta myös Sirpa ja Peco heille kuten muillekkin A-kokeen koirille hyväksytty tulos. Onnittelut Lapuan suunnalle siis! Valitettavasti B-kokeessa ainoastaan Romeo sai tuloksen. Tsemppiä muille, kyllä ne tulokset sieltä vielä irtoaa!

Papu oli mukana kisaturistina ja pääsi lisäksi treenaamaan hieman telineitä ja ottamaan vielä yhden haamunkin kokeen päätyttyä. Kiitos Kirsi maalimiehenä toimimisesta!

Ohessa muutamia treenikuvia Helsingin radalta,kuvien (c) Tarja Ivakko. Kiitos Tarja kuvista.

Romeon treeneissä keskitytään nykyään keksimään uusia eriskummallisia piiloja. Ongelman ratkaisua ja nenä-aivo yhteistyötä siis koiralle.

Haju tulee ylhäältä, olisko tämän telineen päällä?

960778.jpg

Ehei sehän onkin täällä kopin katolla!

960780.jpg

Välillä toki pitää ottaa myös peruspiiloja

960781.jpg

960785.jpg

Papu harjoittelee vielä perusjuttuja kuten epämielyttävällä alustalla ilmaisua.

960776.jpg

960774.jpg

Sekä ylöspäin ilmaisuja ja piiloihin tarkennusta

960772.jpg

960773.jpg