Papu osallistui Länsigöötanmaanpystykorvat ry:n järjestämään paimennustaipumustestiin Rymättylässä 30.6.2007. Tuomarina testissä toimi ruotsalainen Örjan Skoglund. Hänellä on ollut gööttejä työkäytössä viimeisen 20v ajan. Täällä lisää infoa heistä: http://www.fjoseskennel.se/index.html.

Papu sai arvosanan osoittaa erittäin hyvää paimennustaipumusta. Erinomaista arvosaanaa ei annettu sen takia että Papu pelkäsi hieman lehmiä, ja ei esim uskaltanut painostaa kovempia yksilöitä lähetyttäessä niitä suoraviivaisesti. Sen sijaan Papu sai kovasti kehuja siitä että se jaksoi paimentaa sitkeästi ja pitkään. Eli periaatteessa viettikestävyyttä löytyi. Lisäksi Örjan piti Papun ulkomuodosta. Kuivana ja pienenä koirana Papu näyttääkin siltä että se tarvittaessa jaksaisi työskennellä myös oikeasti. Mähän olen aina sanonut että näyttelytuomarit ei ymmärrä hyvän koiran päälle ollenkaan ;) Örjanilla on kuulemma kotonaan tällähetkellä juuri samantyyppinen koira.

Ohessa muutamia kuvia tapahtumasta. Suuret kiitokset Pampulan taustajoukoille valokuvaajana toimimisesta! Janne kuvasi tapahtuman myös videolle, joten se varmaan saadaan jossain vaiheessa myös esille.

Laitumen toisella reunalla heinä oli niin pitkää että papu joutuu tekemään "pupuloikkia"nähdäkseen minne oli menossa.

702037.jpg

Kuljetus onnistui Papulta ihan hyvin.

702032.jpg

702035.jpg

Pääsääntöisesti Papu keräsi lehmät takaisin kasaan, jos ne yrittivät erota laumasta.

702033.jpg

702036.jpg

Loppuarvosana: osoittaa erittäin hyvää paimennustaipumusta. Papu paimentaa täysin hiljaa, ei hauku liikuttaessaan eläimiä.

702038.jpg