Pääsimme kuin pääsimmekin piirinmestaruuskokeeseen, johon on karsinta kuluvan vuoden tulosten perusteella ja Romeo teki oikein jymy-yllätyksen voittamalla sen! Kylläpäs se onkin varsinainen jälkimestari. Jännittävintähän tässä on se että nyt meillä on osallistumisoikeus 2vk päästä Janakkalassa järjestettävään SM-kokeeseen! Eli eihän se auta kuin lähteä etelänmatkalle.

Kiitokset Kristiinalle Alahärmään vinkeistä ja jäljistä, saas nähdä miten meidän käy.

 Tässäpä vielä kokeen virallinen tuloslista:
Maalahti 5.9.2010, järj. Malax Grythundklub , tuomari Kari Kielo
 
Jäljen ikä 21h
 
Jäljestämishalukkuus 6/6
 
Jäljestämisvarmuus 12/12
 
Työskentelyn etenevyys 10/10
 
Lähdön kulmauksien, makauksien ja katkon selvittämiskyky 12/14
 
Käyttäytyminen kaadolla 3/3
 
Yleisvaikutelma 5/5
 
VOI1 48/50p
 
Koeselostus:
Varmasti liikkeelle lähtevä koira, jonka työskentely on alusta loppuun halukasta, määrätietoista ja jälkitarkasti ihanteellisella vauhdilla etenevää. Jälkivarmuus on alusta loppuun erittäin korkea, koko jäljen matkalla tehdään hirvenjälkien kohdalla yhteensä 7 tarkistuspistoa mutta kertaakaan koira ei käy yli 5 metrin päässä jälkiuralta palaten nopeasti ja varmasti jäljelle. Kulmat selvittää täysin jälkiuran päällä, katkokulmalla huomaa veren loppuneen ja vaihtaa jäljentekijöiden jalanjälkiin muuttaen samalla selvästi työskentelytapansa tarkemmaksi. Verijäljen löytäessään vaihtaa taas nopeaan ja hyvin etenevään työskentelyyn. Makauksista ensimmäiselle pysähtyy hätäisesti ja nuuhkaisee makausta, muut osoittaa poikkeuksellisen selvästi käyden makuulle makauksen vieren. Kaadolla pysähtyy ja nuolee sorkkaa, jää kaadolle. Erinomainen jälkikoira kaikilla osa-alueilla.

Tässäpä vielä kotona otettu hätäinen poseerauskuva palkintojen kanssa, virallinen kuva saataneen järjestäjilta jossain vaiheessa. Tästä kuvasta unohtui ensiapulaukku joka saatiin myös palkinnoksi