Pitkän tauon jälkeen taas hieman päivitystä. Eilen minun ahkeroidessani TOKO-koulutusohjaaja-kurssilla Janne ja Romeo tekivät hienon maastolajien kauden avauksen. He nimittäin osallituivat LRPK:n järjestämiin haku-loppukokeisiin. Nyt Romeolla on tehtynä sekä SPKL:n että SPeKL:n hälytysryhmätason koesuoritukset haun osalta (SPKL myös rauniot ja jälki)<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Ensimmäisenä parivaljakolla oli suoritettavanaan haku loppukoe, päivä. Alemmat kokeet Romeo sai hypätä yli noiden tehtyjen SPKL:n suoritusten ansiosta. Loppukokeen päivä osuus järjestettiin Laihian Rajavuoren ulkoilualueella, Romeon ja Jannen suoritus alkoi lauantaina klo 18.30. Alue 3ha, löydettävä 3 maalimiestä aikaa 30min, virheilmaisuja ei sallita. Alue oli perinteinen suorakaide 100mx300m. Koska alueella kävi hyvä sivutuuli teki Janne etsintäsuunnitelman niin, että he etenevät tuulen alla alueen toista 300m reunaa alueen päähän asti ja tulevat sitten päädystä tuulen alla n. 50m kohdalla takaisin.

Tämä osoittautui hyväksi suunnitelmaksi, kaikki maalimiehet nousivat jo menomatkalla, aikaa parivaljakolla meni kolmen maalimiehen nostamiseen n.11min.

Virallinen arvostelu: Maastoetsinnän hakukoe, loppukoe, päivä

Päivämäärä 05.04.2008

Koepaikka: Laihia, Rajavuori,

Testaaja: Nico Saastamoinen

Arviointi 1-3 (1 paras, 3 huonoin)

A)Ohjaaja

Etsintäsuunnitelma                                  1

Ohjaajan toiminta                              2

B)Koira

Koiran ohjattavuus alueella        2

Maalihenkilöiden ilmaisu                        1,1,1

C)Ohjaaja ja koira yleisarvosana                    1

Lopputulos: Hyväksytty

Tämän jälkeen Romeolla ja Jannella olikin odoteltavaa. Parivaljakko nimittäin suoritti vielä perään haku loppukokeen pimeäosuuden. Suoritusaika heillä oli päivän viimeinen ja alkoi siis yöllä klo 00.30. Paikkana edelleen Rajavuoren ulkoilualue, toki tietenkin eri alue kuin päiväosuudessa.

Pitkän odottelun jälkeen taas maastoon, alueena tällä kertaa lähes neliön muotoinen alue sivumitta n. 200m. Löydettävänä jälleen 3 maalimiestä, aikaa 45min.

Etsintäsuunnitelmana oli Jannella halkaista alue 3:lla yhtäpitkällä suoralla aloittaen tien reunasta johon alue rajautui.  Tuulen suunnan määritys meni kuitenkin hieman pieleen ja käytännössä Janne ja Romeo partioivat lähes suoraan vasta- ja myötätuuleen. Onneksi hyvin liikkuva koira antaa tässäsuhteessa pelivaraa.

Maalimiehet siis kuitenkin löytyivät 1. heti tienvarresta, toinen takakulmasta ja kolmas alueen toisesta sivureunasta. Aikaan meni n. 25min.

Virallinen arvostelu: Maastoetsinnän hakukoe, loppukoe, pimeä

Päivämäärä 05.04.2008

Koepaikka: Laihia, Rajavuori,

Testaaja: Nico Saastamoinen

Arviointi 1-3 (1 paras, 3 huonoin)

A)Ohjaaja

Etsintäsuunnitelma                                  2

Ohjaajan toiminta                              2

B)Koira

Koiran ohjattavuus alueella        2

Maalihenkilöiden ilmaisu                        1,1,1

C)Ohjaaja ja koira yleisarvosana                    2

Lopputulos: Hyväksytty

Suuret kiitokset testaajalle ja maalimiehille! Jos päivä oli koirakoille pitkä niin sitä se oli varmasti myös järjestävälle organisaatiolle. Onnea Hilkalle ja Viiville jotka saivat samassa kokeessa peruskokeen pimeäosuuden läpi.