No niin, nyt oli onnikin jälkikokeessa mukana. Eli kävimme sunnuntaina Romeon kanssa Kaakon Käyttökoirien järjestämässä pelastusjälkikokeessa Haminassa. Tuomarina toimi Jorma Suni.

Keli oli jäljestyksen kannalta mukava +10, heikko tuuli ja kevyt tihkusade. Meille arvottiin numero 2 joten tottisten jälkeen pääsimmekin pian maastoon. Jäljen ylösotto tehtiin ruudusta, ja se oli Romeolta todellinen oppikirjasuoritus. Lähetin sen etsimään jälkeä, eteni suoraviivaisesti ja törmätessään jälkeen lähti suoraan jäljestämään. Ei siis mitään häröilyjä ja tuomarinkin sanoin erinomainen suoritus.

Ensimmäinen esine oli ihan alussa n. 100m ruudusta, pieni lasten lenkkitossu. Harhajälki oli myös aivan alussa n. 200m kohdalla. Harhajälki oli noin tunnin ikäinen. Romeo suoriutui hienosti harhan ylityksestä, ei ongelmia.  300m löytyikin toinen esine nahkalompakko. Sitten jäljestettiinkin mielenkiintoisessa maastossa.

Lähtö ja ruutu olivat olleet hyvää harvaa metsää, samoin jäljen alku. Toisen esineen jälkeen tuli paljon polkuja ja samalla alettiin nousta rinnettä ylös.  Kolmantena esineenä nostettiin sukka ja sitten jatkettiin kalliolle josta laskeuduttiin taas alas ja kallion juurelta nostettiin neljäs esine kännykkä. Tämän jälkeen tulikin sitten kohta jossa meinasi minulta usko loppua.

n. 50m neljänneltä esineeltä tultiin ojan varteen ja siitä Romeo lähti päättäväisesti vasemmalle jäljestämään ojanvartta pitkin. Seurasin 20m ja sitten ei usko antanut periksi, otin koiran pois jäljeltä ja päätin että tarkistakoot tuon kulman vielä uudelleen. Eli palasin 50m takaisin ja laitoin koiran uudelleen töihin ja ajoin tälläkertaa lyhyellä liinalla jotta mennään varmasti tarkasti. Kun Romeo toisenkin kerran lähti ajamaan ojanvartta oli pakko uskoa ja seurata koiraa. Sitten ajettiinkiin ojanvartta oikein kunnon ryteikössä, hyvä että läpi pääsi. Sieltä tultiin ulos aukean reunaan ja jatkettiin taas takaisin metsään.

N. 100m taas parempikulkuisessa metsässä ja viides esine lippalakin puolikas. Tässä vaiheessa siunasin loistokoiraa joka ohjaajan häirintäyrityksistä huolimatta piti määrätietoisesti jäljen ojanvarressa... No viimeiseltä esineeltä jäljestettiinkin enään 150m hakkuuaukiota ja löydettiin maalimies kivenkolosta piileksimästä. Romeo haukkui vielä komean ilmaisusarjan kun minä taapersin 10m  liinanpäästä ottamaan koiran hallintaan ja haastattelemaan "uhrin" vointia.

On se vaan hieno elukka, ja ehkäpä se monipuolisilla alustoilla ja eri ikäisillä jäljillä treenaaminen tosiaan tuottaa tulosta :D.

Kokeen viralllinen tulos siis hyväksytty, arvosana erinomainen

909559.jpg

909562.jpg