Viikonloppuna kävimme Romeon kanssa Himangalla Mejä kokeessa.

Virallinen pöytäkirja ja koeselostus:

Jäljen ikä 15h

Tuomari Torsten Lerstrand

Jäljestämishalukkuus 6/6

Jäljestämisvarmuus 11/12

Työskentelyn etenevyys 10/10

Lähdön, kulmauksien, ja  makauksien selvittämiskyky sekä tiedottaminen 11/14

Käyttäytyminen kaadolla 3/3

Yleisvaikutelma 5/5

Pisteet 46/50, palkinto AVO1

Koe selostus: Startade lungt och bra. Startade med markvittring. 1. sträckan bra. Markerade legan, vinkeln bra. 2.sträckan par småa kontroller. Förbi legan. Vinkeln på insidan. 3. sträckan bra. Fram till klöven som den stannade vid.

Vapaa suomennus: aloitti rauhallisesti ja hyvin. aloitti lähdön merkkauksella. 1. suora hyvä. Merkkasi makuuksen, kulma hyvä. 2. suoralla pari pientä tarkistusta, makausen ohi kulman sisäsyrjältä. 3. suora hyvä. Sorkalle jonka koira seisoi.

Omat kommentit: Jäljen alku Romeoksi hyvin rauhallinen, loppua kohti vauhti sitten kiihtyikin niin että olisi kenties syytä jarrutella. Hyvä ajo, 2. kulman ja makuun ohitus joko sen takia että ensimmäiseltä ei tullutkaan palkkaa ;) tai sen takia että tuuli toi vahvasti jäljen hajua nenään jo ennen kulmaa. Kokemuksena hauska ja menemme varmasti vielä toisenkin kerran. Oma hieno lisänsä oli kun sai olla Basset hound:lle oppaana koejäljen ajossa.  Ja tokihan tuo hieno syksyinen keli ja auringonpaiste lisäsivät vielä kermaa kakkuun. (ja tietty jaettu 1.sija avoluokassa, onnea vain uudelle kiltamestarille Kalajoelle, kyseessähän oli keskipohjanmaan piirinmestaruuskoe)

Ja näissä kokeissa oli muuten sitä paljon kaivattua talkoohenkeäkin mukana .